Ρίξιμο Πόντων με Βελόνες

Καλωσορίσατε στον μαγικό κόσμο του πλεξίματος με βελόνες, όπου το πλέξιμο γίνεται τέχνη και έμπνευση! Εάν είστε λάτρης του χειροτεχνικού κόσμου και θέλετε να ξεκινήσετε να μάθετε να πλέκετε με βελόνες, τότε αυτό το blog είναι για εσάς.

Εδώ, θα ανακαλύψετε μοναδικούς και εύκολους τρόπους για να πλέξετε πανέμορφα πλεκτά. Από τις βασικές πλέξεις μέχρι τις λίγο πιο σύνθετες, θα σας καθοδηγούμε σε κάθε βήμα, βοηθώντας σας να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να δημιουργήσετε μοναδικά και μαγευτικά πλεκτά έργα.

Ξεκινήστε μαθαίνοντας το ρίξιμο των πόντων. Είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση στο να δημιουργήσετε τους αρχικούς σας πόντους και να ξεκινήσετε το πρώτο σας χειροποίητο πλεκτό. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ρίξετε τους πόντους αλλά ο τρόπος που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που σας έχουμε ετοιμάσει είναι ίσως ο πιο γνωστός και ο πιο εύκολος. Με αυτό τον τρόπο οι πόντοι που δημιουργούνται είναι αρκετά σταθεροί και ελαστικοί. 

Είναι σημαντικό οι νέοι πόντοι να μην είναι πολύ σφιχτοί και να μπορούν να δουλευτούν εύκολα. Σε περίπτωση που οι πόντοι σας είναι πολύ σφιχτοί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μεγαλύτερο νούμερο βελόνας ή και δύο βελόνες μαζί, για να γίνει πιο χαλαρό το αποτέλεσμα των πόντων. Συνεχίζοντας θα πρέπει να επαναφέρετε το σωστό νούμερο της βελόνας με το οποίο θα πλέξετε. 

Ανεξερεύνητα σχέδια και χρώματα σας περιμένουν, καθώς θα ανακαλύψετε μυστικά και συμβουλές που θα κάνουν το πλέξιμο ακόμα πιο απολαυστικό. Εμπνευστείτε από τις δημιουργίες μας και ανακαλύψτε τον τρόπο που το μεράκι, η φαντασία, ένα καλό νήμα και μια βελόνα μπορούν να δημιουργήσουν έργα τέχνης που θα εντυπωσιάσουν.

Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος πλέκτης, το blog αυτό θα σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλεξίματος και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε κομψά και καλλιτεχνικά πλεκτά έργα, που θα φιλοξενούνται με υπερηφάνεια στη συλλογή σας. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την μαγεία του πλεξίματος με βελόνες και να αφεθείτε σε έναν κόσμο δημιουργικότητας και χαλάρωσης. Είμαστε εδώ για να σας καλωσορίσουμε στην απίστευτη κοινότητα του πλεξίματος με βελόνες και να σας εμπνεύσουμε σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας!

Tips:

  1. Αφήνετε πάντα μία άκρη στο νήμα από το οποίο θα δημιουργηθούν οι πόντοι σας τόση ώστε να χωρέσουν όλοι οι πόντοι που πρόκειται να ρίξετε.
  2. Εάν χρησιμοποιήσετε λεπτό ή μεσαίο νήμα να υπολογίζετε 1 εκατοστό στον πόντο.
  3. Εάν χρησιμοποιήσετε ένα νήμα που πλέκετε με Νο 4 ή 5 mm να υπολογίζετε ενάμιση εκατοστό στον πόντο.
  4. Εάν το νήμα είναι πιο χοντρό, τότε θα υπολογίζετε 2 εκατοστά για κάθε πόντο. 
  5. Στο συνολικό μήκος να προσθέσετε επιπλέον 20 περίπου εκατοστά, ώστε να δουλεύετε πιο εύκολα την κλωστή στους τελευταίους πόντους.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον τρόπο που θα ρίξετε τους πόντους σας και έπειτα από λίγες επαναλήψεις της κίνησης, θα είστε έτοιμοι για νέες υπέροχες δημιουργίες!