Κλείσιμο Πόντων

Το κλείσιμο των πόντων είναι η ολοκλήρωση του πλεκτού σας και αυτό σημαίνει πως είστε πολύ κοντά στο να χαρείτε επιτέλους το πλεκτό που με τόσο κόπο δημιουργήσατε! 

Υπάρχουν πολλές τεχνικές κλεισίματος πόντων και η επιλογή κάποιας από αυτές εξαρτάται τόσο από το νήμα που δουλεύετε, όσο και από το σχέδιο που έχετε επιλέξει.

Εμείς σας δείχνουμε τον πιο εύκολο και πιο γνωστό τρόπο κλεισίματος πόντων με τον οποίο θα έχετε μία αρκετά σταθερή και ελαστική άκρη.

Ένα πράγμα που θα πρέπει να προσέχετε στο κλείσιμο των πόντων σας να μη τραβάτε πολύ την κλωστή σας γιατί υπάρχει περίπτωση να σφίξουν οι πόντοι σας και το πλεκτό να μαζέψει, αλλά επίσης να μην αφήνετε χαλαρούς τους πόντους σας γιατί μπορεί να "κρεμάσει" το πλεκτό σας.

Σίγουρα με την εμπειρία που σιγά σιγά θα αποκτήσετε, θα γίνει όλο και πιο εύκολη αυτή η διαδικασία και το μόνο που θα περιμένετε όταν κλείνετε τους πόντους σας δεν θα είναι άλλο από το να φύγουν οι βελόνες και να αγκαλιάσετε επιτέλους το πλεκτό σας!

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο που σας ετοιμάσαμε, για να δείτε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κλείνετε το πλεκτό σας.