Ιστολόγιο

 • Μετάξι
  Μετάξι

  Υποδεχτείτε τον κόσμο της απόλυτης κομψότητας και απαλότητας με τα νήματα με μετάξι για πλέξιμο. Η υφή του μεταξένιου νήματος θα σας συναρπάσει, δημιουργώντας πλεκτά κομμάτια που αποπνέουν ρομαντισμό και κομψότητα.

  Αυτά τα πολυτελή μεταξένια νήματα, με τη λάμψη και το απαλό τους άγγιγμα, προσφέρουν εξαιρετική αίσθηση και κίνηση στα πλεκτά σας. Η μοναδική ικανότητα τους να αναδεικνύουν τα μοτίβα και τα σχέδια του πλεξίματος, δίνει στις δημιουργίες σας απαράμιλλη φινέτσα και φωτεινότητα.

  Η εξαιρετική απορροφητικότητα και μονωτικότητα του μεταξιού το καθιστά ιδανικό για το ανθρώπινο σώμα. Τα μεταξωτά πλεκτά είναι μία από τις καλύτερες επιλογές προσφέροντας ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι με την απόλυτη αντιαλλεργική του ιδιότητα.

  Με την ευελιξία του μεταξιού, μπορείτε να πλέξετε υπέροχα ρούχα και αξεσουάρ, με ανάλαφρη αίσθηση που θα αγκαλιάσουν το σώμα σας με κομψότητα. Αφεθείτε στη μαγεία του μεταξιού και δημιουργήστε πλεκτά έργα τέχνης που θα κλέψουν τις

  Read more »
 • Καλοί Πόντοι - Ζέρσεϋ - Ευρωπαϊκός Τρόπος
  Καλοί Πόντοι - Ζέρσεϋ - Ευρωπαϊκός Τρόπος

  Μετά το ρίξιμο των πόντων, σειρά έχει το πλέξιμο.

  Οι Καλοί Πόντοι είναι μεταφορικά το ένα πόδι του πλεξίματος. Εάν γνωρίζει κάποιος να πλέκει καλή, τότε σίγουρα ακόμη και μόνο με αυτή τη γνώση μπορεί να πλέξει ένα ολόκληρο project.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πλέξης και μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο που ταιριάζει στον καθένα για να πλέξει.

  Να θυμάστε όμως πως το αποτέλεσμα δεν διαφέρει καθόλου και είναι το ίδιο για όλους τους τρόπους. 

  Ο Ευρωπαϊκός τρόπος πλέξης, έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό και αυτό σχετίζεται με την ταχύτητα της πλέξης.

  Επιλέγοντας, δηλαδή, αυτό τον τρόπο, η πλέξη είναι πιο γρήγορη. Καμία άλλη διαφορά δεν υπάρχει. Εάν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο θα το κάνετε γιατί σας ταιριάζει και σας βολεύει περισσότερο.

  Εδώ η κλωστή με την οποία δουλεύουμε βρίσκεται στο αριστερό χέρι και οι πόντοι από την αριστερή βελόνα πλέκονται και μεταφέρονται στην δεξιά βελόνα. 

  Παρακολουθείστε

  Read more »
 • Καλοί Πόντοι - Ζέρσεϋ - Αγγλικός Τρόπος
  Καλοί Πόντοι - Ζέρσεϋ - Αγγλικός Τρόπος

  Ανακαλύψτε την μαγεία του αγγλικού τρόπου πλέξης καθώς αποκαλύπτουμε τα μυστικά της τεχνικής αυτής.

  Θα μάθετε πώς να πλέκετε την καλή πλευρά του πλεκτού σας με τον αγγλικό τρόπο πλέξης. 

  Το επόμενο βήμα μετά το ρίξιμο των πόντων είναι η πλέξη των καλών των πόντων. Μπορείτε να μάθετε να πλέκετε τους καλούς πόντους με τον αγγλικό τρόπο πλέξης που ως αποτέλεσμα δεν διαφέρει καθόλου από όλους τους υπόλοιπους τρόπους.

  Ο λόγος για να επιλέξετε να πλέκετε με τον αγγλικό τρόπο είναι πως πολύ απλά θα σας ταιριάζει περισσότερο. Επίσης ο αγγλικός τρόπος είναι γνωστός ως "πιο εύκολος" σε σχέση με τους υπόλοιπους. 

  Η διαφορά αυτής της τεχνικής είναι πως θα πρέπει να σταθεροποιείτε και να κρατάτε την κλωστή του νήματος που πλέκετε, με το δεξί σας χέρι. 

  Παρακολουθείστε το βίντεο για να δείτε αναλυτικά τον Αγγλικό Τρόπο με τον οποίο θα πλέξετε τους Καλούς σας Πόντους.

   

   

  Read more »
 • Ρίξιμο Πόντων με Βελόνες
  Ρίξιμο Πόντων με Βελόνες

  Καλωσορίσατε στον μαγικό κόσμο του πλεξίματος με βελόνες, όπου το πλέξιμο γίνεται τέχνη και έμπνευση! Εάν είστε λάτρης του χειροτεχνικού κόσμου και θέλετε να ξεκινήσετε να μάθετε να πλέκετε με βελόνες, τότε αυτό το blog είναι για εσάς.

  Εδώ, θα ανακαλύψετε μοναδικούς και εύκολους τρόπους για να πλέξετε πανέμορφα πλεκτά. Από τις βασικές πλέξεις μέχρι τις λίγο πιο σύνθετες, θα σας καθοδηγούμε σε κάθε βήμα, βοηθώντας σας να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να δημιουργήσετε μοναδικά και μαγευτικά πλεκτά έργα.

  Ξεκινήστε μαθαίνοντας το ρίξιμο των πόντων. Είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση στο να δημιουργήσετε τους αρχικούς σας πόντους και να ξεκινήσετε το πρώτο σας χειροποίητο πλεκτό. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ρίξετε τους πόντους αλλά ο τρόπος που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που σας έχουμε ετοιμάσει είναι ίσως ο πιο γνωστός και ο πιο εύκολος. Με αυτό τον τρόπο οι πόντοι που δημιουργούνται είναι αρκετά σταθεροί και ελαστικοί. 

  Read more »