Πλέξη Λάστιχο - Ευρωπαϊκός Τρόπος

Η πλέξη λάστιχο είναι από τις πιο γνωστές και πολλές φορές απαραίτητη πλέξη ώστε να ξεκινήσετε ένα πλεκτό και να σας δώσει την σταθερότητα και την ελαστικότητα που χρειάζεται.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα μανίκια και το κάτω μέρος της μπλούζας, σε σκουφάκια και σε διάφορα άλλα project.

Το λάστιχο είναι από τις πρώτες πλέξεις που μαθαίνει ένας αρχάριος και από την στιγμή που έχει μάθει την καλή και την ανάποδη πλευρά, είναι πολύ εύκολο να το ολοκληρώσει. 

Υπάρχουν πολλές παραλαγές σε αυτή την πλέξη, πλέκοντας για παράδειγμα 1 πόντος καλή και 1 πόντος ανάποδη, ή 2 πόντοι καλή και 2 πόντοι ανάποδη ή ακόμα και εναλλάσσοντας τους πόντους χωρίς να είναι ο ίδιος αριθμός για παράδειγμα 1 πόντος καλή και 2 πόντοι ανάποδη.  Όπως και να επιλέξετε να πλέξετε το λάστιχο, το σίγουρο είναι πως θα έχει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Να θυμάστε πως όταν θα πλέκετε το λάστιχο σε ένα πλεκτό εμπρός και πίσω, οι πόντοι στην πίσω πλευρά του πλεκτού σας είναι αντίθετοι από τους πόντους της μπροστινής πλευράς.

Επίσης θα διαπιστώσετε πως το λάστιχο έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα και στις δύο πλευρές του πλεκτού σας. 

Μπορείτε να πλέξετε το λάστιχο με όποιον τρόπο προτιμάτε και αν σας ταιριάζει ο ευρωπαϊκός τρόπος πλέξης με αυτό τον τρόπο και θα το πλέξετε. 

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο που σας ετοιμάσαμε, για να δείτε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να πλέξετε λάστιχο με τον ευρωπαϊκό τρόπο.