Alpaca

Το μαλλί αλπακά είναι μία πολυτελής και αξεπέραστη επιλογή για το πλέξιμο, που σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κατά το χειροτεχνικό σας ταξίδι. Η μοναδική απαλότητα και ζεστασιά των νημάτων από αλπακά θα αγκαλιάσουν τα χέρια σας καθώς θα πλέκετε, δημιουργώντας πλεκτά έργα που θα αγγίζουν την καρδιά σας.

Το μαλλί αλπακά ( Alpaca) ονομάστηκε έτσι από τους Ίνκας, οι οποίοι γνώριζαν καλά τις εξαιρετικές του ιδιότητες, και σημαίνει «η ίνα των θεών».

Αυτά τα εξαιρετικά νήματα προέρχονται από τα ζωάκια αλπακά, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των καμηλιδών και ζουν σε υψηλά βουνά στην Νότιο Αμερική. Τα αλπακά είναι πανέξυπνα, καθαρά ζωάκια, φιλικά με τους ανθρώπους. 

Κάθε ζωάκι αλπακά κουρεύεται κάθε δύο χρόνια και από αυτό μπορούμε να έχουμε 1 κιλό μαλλί.

Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή των νημάτων αλπακά δεν είναι ανεξάντλητη και πολλές φορές είναι φυσικό να μην επαρκούν τα αποθέματα όταν υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση.

                 

Με τα νήματα αλπακά, η δημιουργικότητά σας γίνεται άπειρη. Από απαλά κασκόλ και πουλόβερ έως κομψά αξεσουάρ, τα πλεκτά σας έργα θα εντυπωσιάζουν με την υφή, τον όγκο και την υπέροχη αίσθηση που προσφέρουν.

Το αλπακά είναι φίνο, απαλό και πολυτελές όπως το κασμίρ, είναι πιο δυνατό από το μοχέρ και πιο μαλακό από το μαλλί προβάτου.

Η απαλότητά του προέρχεται από τη μικρή διάμετρο της ίνας, που είναι παρόμοια με το μαλλί μερινό. Είναι μια μαλακή, ανθεκτική, πολυτελής και μεταξένια φυσική ίνα. Το νήμα που κατασκευάζεται από ίνες αλπακά δεν δημιουργεί κνησμό και είναι ελαφρύ σε βάρος, ανάλογα πάντα με τον τρόπο κλώσης του.

Το αλπακά μαλλί είναι εξαιρετικά μονωτικό και ιδιαίτερα ανθεκτικό. Οι ίνες του είναι ελαστικές και θα τεντώνουν ώστε να εφαρμόζουν στα παιδιά σας καθώς μεγαλώνουν. 

Αν και παρόμοιο με το μαλλί προβάτου, είναι πιο ζεστό. Επειδή δεν περιέχει λανολίνη, το μαλλί αλπακά θεωρείται υποαλλεργικό και δεν ερεθίζει το δέρμα. Απωθεί φυσικά το νερό και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. 

Έτσι τα πλεκτά σας με μαλλί αλπακά παραμένουν καθαρά για περισσότερο χρόνο.

Πώς να φροντίσετε τα πλεκτά σας με αλπακά μαλλί?

Για να φροντίσετε τα ρούχα αλπακά πλύνετέ τα στο χέρι ή σε πρόγραμμα του πλυντηρίου σας για πλύσιμο στο χέρι (εφόσον αυτό υπάρχει στο πλυντήριό σας).

Για την πλύση, χρησιμοποιείστε κρύο νερό και ήπιο, υγρό απορρυπαντικό.

Τέλος, στεγνώστε καλά τα αλπακά πλεκτά σας, στον καθαρό αέρα, φροντίζοντας να μη δημιουργούνται τσακίσεις στο ρούχο.

Θα εκπλαγείτε βλέποντας τα αλπακά πλεκτά σας να παραμένουν καινούρια!

Επιτρέψτε στα νήματα από αλπακά να σας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο ονειρεμένου πλεξίματος, όπου η ποιότητα συναντά την αισθητική, και τα πλεκτά σας έργα θα λάμπουν με μοναδικότητα και υψηλή ποιότητα.