Merino

Το μαλλί Merino είναι πολύ λεπτότερο και πιο απαλό από το κανονικό μαλλί. Καλλιεργείται από πρόβατα Merino που βόσκουν στα υψίπεδα της Αυστραλίας, της Νότιας Αμερικής και της Νέας Ζηλανδίας. Οι ίνες του είναι εύκαμπτες, λυγίζουν απαλά στο δέρμα χωρίς να δημιουργούν κνησμό, καθιστώντας το ιδανικό για παιδιά με έκζεμα ή ευαίσθητο δέρμα, αλλά και για ενήλικες.

Το μαλλί από πρόβατα Merino θεωρείται το πιο εκλεκτό είδος μαλλιού, με χαρακτηριστικά την λεπτότητα και την απαλότητά του.

Είναι γνωστό για την ικανότητά του να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος ακόμη και κατά τη διάρκεια δραστηριότητας με υψηλή ένταση. 

Είναι το αγαπημένο μαλλί για τους λάτρεις των εξωτερικών σπορ μιας και είναι διάσημο για το φυσικό σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας και τη μόνωση που προσφέρει. 

Είναι το τέλειο νήμα για να φτιάξετε πλεκτά για διαφορετικές συνθήκες εξωτερικού χώρου όπου χρειάζεται να νιώθετε ζεστοί σε μία ψυχρή θερμοκρασία και αντίθετα δροσεροί σε μια ζεστή θερμοκρασία.  

Αυτό διασφαλίζει ότι είτε εσείς είτε το μωρό σας θα παραμείνετε δροσεροί κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού. Επίσης απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και επομένως προσφέρει καλή προστασία από τον ήλιο.

Λόγω των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων, τα ρούχα merino παραμένουν καθαρά χωρίς συχνό πλύσιμο. Συχνά το στέγνωμα και ο αερισμός είναι αρκετός για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά φρέσκα την επόμενη μέρα! 

Αλλά αν λερωθεί, μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο στο πρόγραμμα πλύσης μαλλί (max 30, μέγ. 600 στροφές)

 

 Όλο το μαλλί Merino στα νήματα της DROPS έχει την προέλευσή του από τη Νότια Αμερική, και προέρχεται από πρόβατα που δεν έχουν υποστεί Mulesing.

Το καθαρό νέο μαλλί είναι μαλλί που κατασκευάζεται απευθείας από δέρας ζώων και δεν ανακυκλώνεται από υπάρχοντα μάλλινα ενδύματα. 

Είναι κατάλληλο για πλύσιμο στο πλυντήριο (βλ. Superwash).